Welkom op de vernieuwde website van AlphamegaHosting.com!

Vier soorten websites - welke past bij jou?

Chris Vermeulen

Er zijn natuurlijk allerlei soorten websites, veel meer dan vier. Zo zijn er social network sites, zoals Facebook en Hyves, er zijn gamesites, community-sites, videosites, zoekmachines zijn ook websites. Noem maar op. Maar de bulk van de websites in de wereld zijn van ondernemers en die kunnen we indelen in vier groepen:

1. Winkeliers
2. Dienstverleners
3. Zzp-ers
4. Groothandels


En voor elk van die groepen ziet de indeling en inhoud van hun website er heel anders uit. Althans, dat zou zo moeten zijn, want elk van deze soorten sites vergt een andere aanpak. Maar voordat we daar eens naar gaan kijken, nog één ding. Sommige aspecten zijn universeel en je kunt vaak veel leren door ook eens naar een andere branche te kijken. Dus lees ze even alle vier door, want je pikt er altijd weer dingen uit die je kunt gebruiken. We beginnen met...

De winkelierswebsite


Wat wil je als winkelier op je site verkopen? Je producten? Ik denk het niet. Ik denk dat je op je site je winkel wilt verkopen. Klinkt misschien wat raar, maar je wilt dat mensen die de site bezoeken besluiten om naar de winkel te komen om daar een aankoop te doen.

Op je site moet je ze dus overtuigende redenen geven om naar je zaak te komen. Sowieso moet dus de sfeer van je winkel op je site te proeven zijn. De website van een sjieke, high-end meubelzaak moet er dus ook sjiek uitzien. De sfeer moet aansluiten.

De site van een prijsvechter zou heel goed aanbiedingen kunnen tonen op de site. Zelfs in dat geval verkoop je niet primair het product van die aanbieding, maar is de aanbieding een goede reden om naar de winkel te komen.

Om de sfeer van de winkel op de site goed over te brengen kun je het beste veel foto's en misschien zelfs een videoimpressie met muziek gebruiken.

Wat voor een winkelierswebsite ook heel belangrijk is, is dat mensen makkelijk je adres en contactgegevens kunnen vinden. Je zou dat bijvoorbeeld in de zijbalk of in een footer kunnen zetten, zodat op elke pagina van je site je adres zichtbaar is. Een landkaartje met je zaak aangeduid en een routebeschrijving is ook erg belangrijk. Je wilt immers dat ze echt naar je zaak komen.

Misschien kun je af en toe iets organiseren waarvoor je mensen uitnodigt. Een workshop of zo. Allemaal redenen om naar je winkel te komen.

De dienstverlenerswebsite


Dienstverlening is een zeer breed begrip. Loodgieters en stukadoors verlenen een dienst, maar accountants en notarissen ook. Die sites zien er natuurlijk heel anders uit, maar toch zijn er een aantal aspecten aan de website die voor alle dienstverleners gelijk zijn.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om niet alleen uit te leggen wat jouw werkwijze is, maar ook te laten zien wat het effect is van jouw dienstverlening. Wat het eindresultaat is. Kortom, wat de voordelen zijn om specifiek jou die dienst te laten verlenen.

Wat maakt jou anders dan al die anderen?

Toon ook foto's van de mensen die de dienstverlening uitvoeren en leg daarbij uit wat hen zo geschikt maakt. Hoeveel ervaring ze hebben, welke opleiding ze hebben gevolgd, voor wie ze al eerder hebben mogen werken. Dat wekt vertrouwen.

En gebruik testimonials van eerdere opdrachtgevers die vrij precies omschrijven waarom ze zo tevreden zijn met jullie. Liefst ook met foto's erbij van de opdrachtgever. Heb je een dienst die een visueel eindresultaat heeft, zoals schilder of stoffeerder, gebruik dan voor- en na-foto's.

De zzp-er website

Als zzp-er ben je doorgaans alleen en moet je jezelf verkopen. Zoals ook bij dienstverleners het geval is, lopen de diensten van zzp-er enorm uiteen. Je kunt als zzp-er een webdesigner zijn, een verhuizer, een consultant of bijvoorbeeld in de bouw werken. De overeenkomst is dat je in alle gevallen moet proberen jezelf te verkopen. Meestal aan andere bedrijven en soms aan particulieren.

Om jezelf effectief te kunnen verkopen, moet je dus kunnen aantonen dat je goed bent in wat je doet. Hoe concreter je dat kunt doen hoe beter. Resultaten spreken tot de verbeelding, dus plaats enkele case-studies op je site waarin je stap voor stap aantoont hoe je het project hebt aangepakt en hoe goed het uiteindelijk gelukt is. Vul dat aan met een persoonlijk getuigenis van je opdrachtgever en je hebt een sterk verhaal.

Referenties zijn erg belangrijk dus probeer een aantal opdrachtgevers bereid te vinden om potentiele nieuwe opdrachtgevers te woord te staan. Je kunt deze dan op een pagina van je site zetten en je prospects uitnodigen om deze eerdere opdrachtgevers te bellen om navraag te doen. Dit wekt enorm vertrouwen op en komt heel zelfverzekerd over.

Zorg ook dat je makkelijk te contacteren bent. Een landkaartje en routebeschrijving zijn in dit geval wellicht niet zo interessant om op je site te plaatsen, maar je (gsm-)nummer en email wel.

Wees ook altijd eerlijk en duidelijk over wat je wel en niet kunt. Als je teveel belooft en je kunt het uiteindelijk niet waarmaken, dan gaat dat snel averechts werken.

Wat goed kan helpen om opdrachten binnen te halen, zeker als je net begint en nog weinig of geen referenties hebt, is 'risk reversal'. Dat is een term in de marketing die betekent dat je het risico van de opdrachtgever naar jou verlegd.

Je zou opdrachten bijvoorbeeld op no-cure-no-pay basis kunnen aannemen of je zou een tevredenheidsgarantie kunnen afgeven. Dat klinkt misschien eng, maar als iemand niet tevreden is, dan kun je vragen of ze precies willen omschrijven wat de uitkomst moet zijn om hen wel tevreden te stellen. Dit herhaal je dan naar hen: "Dus als ik dit en dit realiseer, dan ben je helemaal tevreden?" Als het antwoord dan ja is, dan weet je ook precies wat je moet doen en krijg je daarna betaalt.

Door het risico van de opdrachtgever naar jezelf te verleggen kom je erg zelfverzekerd over en verlaag je de drempel voor de opdrachtgever om met jou in zee te gaan, immers, tevredenheid is gegarandeerd. En je onderscheid je van je conculega's, want die durven dat niet aan.

De groothandelwebsite

Een groothandel levert doorgaans aan vaste relaties. Zij hoeven niet telkens een klant te overtuigen maar moeten wel zorgen dat de relatie goed blijft. De site moet dus vooral ingericht zijn op het in stand houden en verbeteren van de bestaande relaties.

Daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om ook informatie te geven voor mogelijke toekomstige afnemers die bij de groothandel willen gaan inkopen. Voor die groep is het belangrijk dat de groothandel aan kan tonen wat hen onderscheid van andere groothandels die hetzelfde aanbieden. Dit is meestal wat makkelijker dan op detailhandelniveau, omdat er simpelweg minder concurrenten zijn.

Voor zowel bestaande als potentieel nieuwe relaties is het belangrijk om de specifieke voordelen van het zakendoen met jouw groothandel prominent op de site te presenteren. Dat kunnen aspecten van de werkwijze zijn, levertijden, gemak van bestellen, uitgebreid assortiment of een bepaalde service die alleen jouw groothandel aanbiedt.

Voor een groothandel is het ook belangrijk om op de site te tonen welke merken ze leveren en misschien zelfs wel een totaaloverzicht van je assortiment. Net zoals een winkel op de site een webwinkel zou kunnen beginnen kun je als groothandel ook een webwinkel beginnen. Dat is wel een erg omvangrijk project, dus laat je daar vooral goed in begeleiden als je dat wilt.

Als je afnemers een bepaald bestelformulier moeten gebruiken om hun bestellingen aan jullie door te geven, dan zou je kunnen overwegen om een fax-to-email-service af te nemen. Alle gefaxte formulieren komen dan bij jou als een email met pdf op je scherm zodat je ze makkelijk kunt verwerken. Je kunt je bestelfomulier ook op je site zetten, zodat dat als een emailtje bij je binnenkomt. Dat is allemaal erg makkelijk te realiseren.

Het kan ook handig zijn om op je contactpagina naast de algemene contactgegevens ook de contactgegevens van je vertegenwoordigers te plaatsen, als je vertegenwoordigers hebt die verantwoordelijk zijn voor bepaalde delen van Nederland. Dan kunnen klanten en prospects rechtstreeks contact opnemen met hun contactpersoon.

Stappenplan

Stap 1:
Kijk eens welke soort site bij jou past en wat de tips zijn die daarbij horen. Vergelijk die eens met hoe je site er nu uit ziet. Zijn ze er al goed in verwerkt of kan het beter?

Stap 2:
Kijk ook eens bij de andere soorten sites. Staan daar ideeën bij die je kunt gebruiken voor jouw site? Soms moet je verder kijken dan je neus lang is en ideeën en tips uit andere branches of andere richtingen overnemen, misschien iets aanpassen en dan in je eigen site verwerken.

Stap 3:
Ga de ideeën en verbeterpunten in je site verwerken.

Stap 4:
Schrijf de wijzigingen even in je websitelogboek. Het is erg belangrijk om bij te houden wat je wanneer aan je site veranderd hebt, omdat je dan later terug kunt vinden welke veranderingen het meeste impact gehad hebben. Meten is weten, zeker bij internetmarketing.

Veel succes deze week!


 


Te druk om aan je site te werken?

Noëmi van de Moosdijk

Wil je eens met iemand brainstormen over hoe je jouw site kunt verbeteren?

Wij helpen je graag. Het team van WebsiteKlusjes.com is een uitstekende sparringspartner. Wij kunnen je ideeën aan de hand doen en desgewenst helpen bij de uitvoering ervan.

Bel tussen 10.00 en 17.00 uur gerust vrijblijvend naar 040-2085373 (NL) en 011/547498 (B). Of je gebruikt het contactformulier op de site.

 


Informatie

Meer informatie
Voorgaande nummers van deze weekthemamails vind je hier. Voor meer informatie kun je altijd terecht op onze website: www.AlphamegaHosting.com/SiteCoach
 
Enthousiast? Geef het door!
Ben jij ook enthousiast over deze weekthema's? Deel het dan met je vrienden en kennissen. Je mag dit nummer vrij doorsturen (forwarden). Je kunt mensen ook verwijzen naar onze website: www.AlphamegaHosting.com/SiteCoach.
 
Vragen, ideeën of opmerkingen?
Op onder meer Facebook en Twitter kun je met ons en met andere webmasters van gedachten wisselen over de onderwerpen die binnen Alphamega SiteCoach besproken worden. Uiteraard kun je er ook terecht met andere websitevragen. Ben je al klant van Alphamega, dan kun je natuurlijk ook de helpdesk bellen.


Copyright 2013. Plaats onze artikelen op jouw site

Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn intellectueel eigendom van Alphamega Hosting B.V. Wil je één of meer artikelen uit deze nieuwsbrief overnemen, dan is dat slechts toegestaan onder de voorwaarde, dat je direct onder het artikel:

 
1. vermeldt dat het artikel van AlphamegaHosting.com/SiteCoach komt,
2. vermeldt dat het artikel copyright 2013 van Alphamega Hosting B.V. is,
3. een duidelijke en werkende link plaatst naar www.AlphamegaHosting.com/SiteCoach (de link mag geen affiliatecode bevatten).
 
Voorbeeld:
Bron: www.AlphamegaHosting.com/SiteCoach - (C) 2013 - Alphamega Hosting B.V.


Zoek

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.

Even onthouden

Moet er iets aan je site gebeuren?

En heb je zelf geen tijd, geen zin of geen idee hoe je het moet aanpakken? Laat ons website-klusteam het voor je oplossen!

Klik hier voor meer info. 

Thema van de week:

Voel je goed, door je successen te delen met anderen!

Ontdek in het artikel van deze week hoe je anderen kunt betrekken in jouw successen.

Lees meer...

Informatie

Hopelijk vind je alle informatie die je nodig hebt op deze website. Heb je nog vragen? Klik hier om een bericht te sturen of bel tijdens kantoor-uren met 040-2085353 (NL) of 011/547498 (B).

Ben jij een startende ondernemer?

Dan hebben wij een handig gratis ebook om je op weg te helpen met je online presentatie.

Klik hier om het gratis te downloaden.

Alphamega Hosting heeft een unieke garantie!
Privacy Contact Sitemap Copyright 2013 Alphamega Hosting B.V.