Op een gemakkelijke manier een slideshow in je site verwerken

diego | 2008-11-19 | Media

Een slideshow (letterlijk 'diapresentatie') is een onderdeel van een webpagina waarmee je wisselende afbeeldingen laat zien. Die afbeeldingen kunnen zowel automatisch als handmatig worden vernieuwd.

Het leuke aan een slideshow is dat die de foto's één voor één laat zien in een volgorde die van tevoren vastgelegd is of in een volgorde die willekeurig is en die door de slideshow zelf bepaald wordt.

Wat voegt een slideshow toe aan je website?
Een slideshow geeft je website een meer dynamisch karakter. De foto's die je graag aan mensen wilt laten zien via je website worden op een originele manier getoond. Een goede slideshow heeft mogelijkheden om het tonen van de foto's en vooral de overgangen tussen de verschillende foto's in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door de foto's te laten vervagen tot de volgende foto verschijnt. Of dat de foto in kleine stukjes verdwijnt waarna de volgende foto in beeld komt.

In de meeste slideshows kun je instellen hoe lang de overgang tussen de foto's duurt. Ook is het vaak mogelijk om er muziek, een opmerking of animaties aan toe te voegen.

Waar kun je een slideshow voor gebruiken?
De toepassing van een slideshow op je website kan een persoonlijk of een zakelijk karakter hebben. Als je net terug bent van die heerlijke vakantie in Australië en je wilt je vrienden en je familie laten genieten van de geweldige foto's die je geschoten hebt, dan is een slideshow een ideale manier om de foto's te presenteren. Maar dit kan bijvoorbeeld ook als je de babyfoto's op een aparte manier wilt tonen. De mogelijkheden zijn legio.

Je kunt een slideshow ook toepassen in een zakelijke website. Dat kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld om je bedrijfsprofiel te presenteren of om gewoon te laten zien hoe je bedrijfspand eruit ziet.

Maar je kunt een slideshow ook gebruiken om reclame te maken. Om representatieve voorbeelden van jouw producten te laten zien is een slideshow namelijk een heel goed middel. Een cateraar kan zo een aantal voorbeelden laten zien van gerechten en hapjes die men kan bestellen. Of als je een bedrijf hebt dat zalen verhuurt kun je gemakkelijk laten zien wat je aanbiedt.

De genoemde voorbeelden zijn maar enkele mogelijkheden van een slideshow. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het via een slideshow op je website presenteren.

Hoe maak je een slideshow?
Op internet is nogal wat software te vinden om slideshows mee te maken. Ze werken vaak op verschillende manieren. Soms moet je betalen om een slideshow te gebruiken en soms zijn ze gratis. Meestal kun je online een slideshow aanmaken, waarvoor je dan een stukje HTML-code krijgt dat je dan weer in jouw website kunt plakken. Op de plek waar de HTML-code staat wordt de slideshow dan afgespeeld.

Een andere manier is het downloaden van een programma om een slideshow te maken op je pc en vanaf daar de slideshow op je website te zetten.

Een goed voorbeeld van een slideshow is te vinden op
http://news.cnet.com/8301-11386_3-10080273-76.html. Klik op de afbeelding om de slideshow af te spelen.

Een slideshow zit standaard in het Swiftysite-systeem. Zoals bij alle onderdelen van Swiftysite, kun je ook een slideshow toevoegen met een paar klikken van je muis.

Wil je graag meer weten over de voordelen van Swiftysite?
Klik hier om een kort uitlegfilmpje te bekijken.

Wil je eens uitproberen hoe je in Swiftysite in een kwartier of minder een ontwerp voor je website maakt?
Klik hier om naar de SwiftySiteDesigner-demo te gaan.