Nummer 80

Maak een goede websitelay-out in 8 stappen! Deel 8

bjorn | 2005-11-15 | Webdesign

8. Final Check

En, al lekker aan de slag gegaan?!
Dit deel van de cursus "Maak een goede websitelay-out in 8 stappen" gaat pas in als je zelf tevreden bent over jouw lay-out. Wees niet te snel tevreden, laat het een dagje rusten en kijk er dan nog eens naar. Is alles nog steeds naar wens? Of vallen je nu andere dingen op?

Vaak ben je zo intensief bezig met je eigen werk dat details je niet meer opvallen. Je moet er dan even afstand van doen, het even laten rusten. Zie het als een oven, even wachten tot het krokante korstje erop komt. ;-)

Twee weten meer dan één

Als je zelf helemaal tevreden bent, maak dan een (kleuren)afdruk van je ontwerp. En schrijf op de achterkant wat je wilt bereiken met je site. Schakel nu de hulp in van mensen die niet of beperkt van je project op de hoogte zijn. Deze mensen zijn een stuk objectiever. Als je hulp vraagt van bekenden, vraag hun dan om echt eerlijk te zijn, ook al vinden ze het niets. Daar heb je het meest aan!

Laat ze jouw layout zien en vraag het volgende:

  • Snap je wat ik wil zeggen?
  • Hoe komt de sfeer op jou over?
  • Vind je het menu overzichtelijk?
  • Kun je snel informatie vinden?

Als je een catalogus-site hebt, geef hun dan een opdracht om een bepaald product te vinden.
Heb je een informatieve site, geef ze dan opdracht om bepaalde informatie te vinden
Zo kom je te weten of je menu logisch is, en zie je hoe mensen reageren op je layout.

Man vs. Vrouw

Ook is het goed om mannen en vrouwen afzonderlijk te laten kijken. Mannen zien vaak de grote lijnen beter, maar vrouwen zien meer detail. Ben je zelf een man, laat dan voornamelijk vrouwen beoordelen en checken. Ben je zelf een vrouw, laat dat dan vooral door mannen doen.

Maak een lijstje met de bevindingen en selecteer voor jezelf welke onderdelen je goed kunt aanpassen. Voer deze aanpassingen uit en laat het nog een laatste keer goed bekijken. Je kunt dan je website met inhoud maken en online zetten.

Deze cursus is tot een einde gekomen. Als je alle stappen goed hebt doorgenomen en de tips hebt gebruikt ben ik ervan overtuigd dat een goede websitelayout het gevolg is. Heb je iets geweldigs gemaakt, aarzel dan niet om je url naar ons te sturen. Wie weet kiezen we jouw website wel uit om een final check te doen en kom je in één van de volgende Web Succes Magazines te staan.

Heel veel succes met je website!

Krijg meer bezoekers op je site met behulp van Google Adwords! - Deel 5

Rene1 | 2005-11-15 | Marketing

In dit laatste artikel over Google Adwords gaan we kijken welke tools we kunnen gebruiken.

Wanneer je een tijdje bezig bent is het belangrijk om te weten wat nu eigenlijk de resultaten zijn van je Google adwords-account. We gaan dus eens kijken hoe we deze resultaten kunnen opvragen. Ga naar https://adwords.google.com/select en log in met je emailadres en wachtwoord.

Je ziet weer een drietal tabbladen zoals campagneonderhoud, rapporten en account. Klik op 'rapporten'. Je ziet nu een aantal links waarmee je specifieke gegevens kunt opvragen. Laten we als voorbeeld het accountrapport opvragen. Klik op 'accountrapport'. Hier worden de prestatiegegevens voor je volledige account weergeven. Je kunt nu aangeven hoe en over welke periode je het rapport wilt hebben. Vul deze gegevens in en klik op 'rapport maken'. Het rapport wordt nu gemaakt. Wanneer je de gegevens direct wilt zien klik op 'gegevens weergeven'. Je kunt er ook voor kiezen om het rapport te downloaden. Klik dan op 'rapport downloaden'.

Als je klikt op 'mijn account' dan kun je op die pagina alle factuurgegevens vinden die zijn uitgevoerd. Zo vind je de advertentiekosten per maand. Als je klikt op 'advertentie kosten' voor de maand oktober dan zie je daar de advertentiekosten van de verschillende advertenties (als je er meerdere hebt tenminste).

Tot slot!

Zoals in veel gevallen de locatie van een winkel de succesfactor is, zo is één van de belangrijkste succesfactoren van een website, de marketing.
De marketing is een niet te missen onderdeel voor internetsucces. Immers, wat is een goede domeinnaam met website als daar niets mee wordt gedaan. Dat is hetzelfde als een winkel openen maar geen enkele advertentie zetten om dit heuglijke nieuws aan te kondigen. De deur staat dan wel open maar hoeveel mensen zullen hierdoor naar binnen gaan? Het is dus belangrijk om de mensen te laten weten dat er een website is en waar de website zich bevindt en waarom ze die moeten bezoeken.
Hoewel Google Adwords zich hier uitstekend voor leent is dit niet de enige manier om een marketing-campagne te voeren. Hier zullen we een andere keer op ingaan. Tot die tijd, veel succes met Google Adwords!

P.S. Van een oplettende lezer ontvingen we nog een aanvulling op deze reeks artikelen. Ik citeer: "Als je hoger biedt, wil dat niet zeggen dat je ook meer gaat betalen. Als je op plek 1 staat betaal je een cent meer dan de bieder onder je, ongeacht hoe hoog je eigen bieding is."

Dank je wel voor deze aanvulling!

N.B. Er is een ebook beschikbaar waarin de informatie uit deze serie artikelen volledig is geactualiseerd. Kijk voor het ebook op http://www.alphamegahosting.com/451/nl.

Begrippenlijst - Firewall

bot | 2005-11-15 | Beveiliging

Een firewall is een veiligheidsvoorziening om personen of computers, die van buitenaf in je computer willen komen, tegen te houden. Dit geldt zowel voor gewone thuiscomputers die op internet zijn aangesloten, als voor webservers.

Zonder beveiliging zou je computer of server te vergelijken zijn met een huis waarvan de deuren niet op slot zijn. Een firewall (letterlijk brandmuur) laat alleen bepaalde vooraf ingestelde verbindingen door en houdt alle overige pogingen om verbinding te maken tegen.

Helaas kunnen firewalls ook voor problemen zorgen. Normaal gezien kun je bij een firewall een soort 'beveiligingsgraad' instellen. Bij een hoge beveiligingsgraad kan bijvoorbeeld FTP-software die jij vertrouwt, als onveilig worden aangemerkt. Meestal volstaat dan een tijdelijke aanpassing van de veililgheidsinstellingen.

Registratie en verhuizing van domeinnamen: hoe werkt dat? - .be

Joris | 2005-11-15 | Domeinnamen

In deze reeks behandelen we wat er allemaal komt kijken bij de registratie en verhuizing van domeinnamen. Elk Top Level Domain (TLD) heeft zo zijn eigen regels. In dit artikel vertel ik je een en ander over .be-domeinnamen.

Een .be-domeinnaam kun je gewoon laten registreren zonder dat je daar formulieren voor moet invullen. De domeinnaam is binnen twee werkdagen na aanvraag wereldwijd actief. Het is mogelijk om een domeinnaam te transfereren (verhuizen naar een andere provider) of te traden (overdragen).

In het geval van een transfer ontvangt de licentiehouder een email waarin een éénmalige link staat om de transfer of trade goed te keuren. De nieuwe agent (provider) ontvangt een bericht van transfer.

Als er sprake is van een trade, worden er 3 emails verstuurd, 1 naar de overnemer (nieuwe eigenaar), 1 naar de overlater (oude eigenaar) en 1 naar de nieuwe agent. Zowel de overnemer als de overlater moeten reageren op dit bericht.

Reacties op een email voor een transfer of trade van een .be-domeinnaam moeten binnen 14 dagen bij DNS (overkoepelend orgaan van .be-domeinnamen) binnen zijn. Op de 15e dag wordt de procedure geannuleerd. In dat geval moet de agent de procedure opnieuw opstarten. Op de 8ste dag van de transfer- of trade-procedure wordt er een email gestuurd vanuit DNS naar de nieuwe provider. Hierin wordt de nieuwe agent op de hoogte gesteld van het feit dat een transfer/trade eventueel nog niet gelukt is. Het kan zijn dat het niet lukt omdat het emailadres waarnaar de mail gestuurd wordt niet actief is of het emailadres is sinds de vorige aanmelding veranderd. Het is daarom heel belangrijk om je emailadres actueel te houden zodat een eventuele transfer/trade snel verloopt.

Hier vind je alle informatie over .be-domeinnamen.

Misschien denk je nu: "Wat een hoop gedoe." Dat lijkt ook zo, alleen kan ik je geruststellen: vrijwel alles wat hierboven beschreven staat, gebeurt achter de schermen. Het enige dat jij hoeft te doen, is bestellen en eventueel reageren op een mailtje dat je krijgt.

Gratis gouden zoekmachine-tips!

Marco Sanders | 2005-11-15 | Marketing

Je vraagt je misschien wel eens af hoe we aan onze tips en informatie over zoekmachines komen. Natuurlijk geven wij dagelijks onze oren en ogen goed de kost en ook ontvangen we met enige regelmaat tips van onze lezers. Daarnaast halen we een flink deel van onze informatie uit een maandelijkse nieuwsbrief waarop we zijn geabonneerd. Deze nieuwbrief heet Search Engine News en is afkomstig van de firma Planet Ocean.

Met de kostbare info en tips uit Search Engine News hebben al vele bedrijven, waaronder Alphamega, hun bezoekersaantallen drastisch zien toenemen door hoog te komen in de zoekmachines. Een abonnement op deze nieuwsbrief is niet gratis. De geboden informatie is echter zó waardevol, dat als de adviezen in de nieuwbrief goed worden opgevolgd, het een veelvoud oplevert van wat het kost.

En nu kun je de nieuwsbrief gratis lezen! Planet Ocean heeft ons namelijk speciale toestemming verleend om de nieuwsbrief van de maand november aan te bieden aan onze lezers. En juist in deze editie staat erg interessante informatie over de gewijzigde indexering van Google en over strategieën die 1, 2, misschien wel 3 jaar van grote waarde zullen zijn.

Er zit geen enkel addertje onder het gras! Het enige is: het aanbod geldt alleen in november 2005. Als je hier klikt, kom je in een inlogscherm. Vul bij Username 'thanks' in en bij November Password 'giving'. Zo krijg je toegang tot deze geweldige bron van informatie. Je zult dan ook begrijpen waarom deze nieuwsbrief normaal gezien niet gratis is.

Profiteer van deze unieke aanbieding! Het enige wat het je kost is tijd, die je ook nog eens dubbel en dwars kunt terugverdienen!

Overigens vind je op de site ook een link naar hun ebook 'UnFair Advantage Book on Winning The Search Engine Wars'. Dit ebook beschrijft zeer uitgebreid alles wat met zoekmachines te maken heeft. Het wordt maandelijks aangepast aan de laatste veranderingen bij de zoekmachines. Dit ebook is zeer de moeite waard als je echt blijvend hoog wil komen in de zoekmachines. Helaas is dit ebook (wel de nieuwsbrief) niet gratis in te zien. Daarvoor zou je alsnog lid moeten worden, wat we overigens van harte aanbevelen.

Hoe dan ook, er is op de site, nadat je inlogt, toch zeer veel waardevolle informatie gratis te vinden. We wensen je veel succes en een hoge positie in de zoekmachines!