Hoe ziet een goede introductie van een verkooptekst eruit?

Rene1 | 2005-04-19 | Marketing

Hoe wordt een verkooptekst opgebouwd?

Headline (Helemaal vol met voordelen enzovoort om de aandacht van de lezer te trekken.)

Subheadline (Weidt uit over de voordelen van het lezen van de tekst en creëer een tijdslimiet, zodat de lezers vandaag nog de tekst moeten lezen.)

Van (jouw naam)

Groet (Beste ...)

Introduktie (Creëer het probleem dat je gaat oplossen voor de lezer.)

Inhoud (Verhoog je geloofwaardigheid. Laat de lezer merken dat je weet waar je over praat. Leg vervolgens uit hoe jouw product of dienst de oplossing is voor het probleem en leg uit hoe het werkt.)

Opsomming van voordelen (Benadruk de voordelen met behulp van bullet points.)

  • Voordeel 1 met uitleg
  • Voordeel 2 met uitleg
  • Voordeel 3 met uitleg
  • Enzovoort...

Inhoud (Vertel de prijs van je product en leg uit hoe je aan dat bedrag bent gekomen en waarom de prijs redelijk is.)

Afsluiting (Verhoog de waarde van je product door bonussen toe te voegen. Doe dit op zo'n manier, dat de mensen dom zijn als ze je product niet zouden kopen. Geef een garantie en neem al het risico voor de klant weg.)

Vraag om de bestelling (Begeleid de klant door het hele proces heen.)

PS (Herhaal de voordelen. Probeer nog meer urgentie te creëren en vraag weer om de bestelling.)

De introductie

De introductie sluit aan op de headline en eventueel subheadline. In de introductie wordt het probleem beschreven dat je gaat oplossen voor de lezer. Het is hierbij van belang dat je het probleem zo duidelijk mogelijk omschrijft.

Aan de hand van een voorbeeld zal ik je het verschil laten zien tussen een slechte en een goede introduktie. Stel je voor dat je een website over paarden hebt en je verkoopt een boek om je paard paniekvrij te maken.

Voorbeeld van een slechte introduktie:

Headline:
"Zo maak je jouw paard vrij van schrik, angst en stress..."

Slechte introduktie:
Het komt wel eens voor dat je in een bepaalde situatie terecht komt en dat je paard schrikt. Wat moet je dan doen? Nou, we hebben een boek gevonden dat je daarbij kan helpen. Het staat vol met interessante informatie over hoe jij je paard paniek vrij kunt maken.

Voorbeeld van een goede introduktie:

Headline:
"Zo maak je jouw paard vrij van schrik, angst en stress..."

Goede introduktie:
Een vrachtwagen vertraagt, het geluid van een rollende lading en sissen van de remmen. Een groep motoren die, zo lijkt het, een wedstrijdje 'om het meeste lawaai' hebben. En plastic zak die tussen de benen van je paard waait. Klapperende vlaggen, fietsen, plassen water, smalle bruggen...

Het is niet onwaarschijnlijk dat je met je paard ooit in ten minste één van de hiervoor beschreven situaties terecht komt. Als jij als ruiter zelf al van tevoren met knikkende knieën zo'n situatie tegemoet gaat, zal dit niet bepaald een positieve invloed hebben op de reactie van je paard. Het paard zoekt steun bij jou. Ben jij betrouwbaar of zal hij nu in een situatie terecht komen, waarbij jij zijn vertrouwen schaadt en het paard hierdoor vol angst en stress uitkijkt naar de volgende hindernis?

Wat moet je dan doen? Nou, we hebben een boek gevonden dat je ............ enzovoort.

Zie je het verschil? Bij de goede introduktie worden een aantal specifieke mogelijke gebeurtenissen verteld, die voor bijna elke ruiter bekend voorkomen. Op deze manier wordt de lezer aan de hand van voorbeelden gewezen op het probleem. Nu kun je de lezer de oplossing presenteren. De oplossing in dit voorbeeld is het boek "Het paniekvrije paard".

Succes bij het schrijven van een goede introduktie!