Hoe verhelp ik het flikkeren van mijn monitor?

admon | 2005-02-22 | Hulpmiddelen en software

Maak je wel eens mee dat de monitor van je PC flikkert?

De reden waarom je monitor gaat flikkeren is een te lage "refresh rate". Dit kan je het beste zien door langs het beeldscherm af te kijken. Refresh rate heeft te maken met het aantal keren dat een beeld op je monitor per seconde vernieuwd wordt. Het wordt uitgedrukt in "Hertz". Je kunt het aantal Hertz aanpassen om zo het flikkeren te verhelpen.

Op veel van de monitoren staat de refresh rate op 60 Hz en dit is meestal te laag. Het flikkeren zal pas verdwijnen als je het op 75 Hz of meer zet. Je moet natuurlijk wel goed weten dat de refresh rate afhankelijk is van je videokaart en monitor. Deze hoge waarden moeten ook door de videokaart en monitor ondersteund worden, anders kun je de refresh rate niet aanpassen.

Je kunt dit instellen door te klikken op "Start", klik dan op "Instellingen", "Configuratiescherm" en "Beeldscherm". Klik vervolgens op (Tabblad) "Instellingen", "Geavanceerd" en dan op (Tabblad) "Beeldscherm". Nu kun je de refresh rate (Hz) gaan wijzigen. Klik op "OK" om af te sluiten.

Succes!