Welkom op de vernieuwde website van AlphamegaHosting.com!

Hoe verhelp ik het flikkeren van mijn monitor?

admon | 2005-02-22 | Hulpmiddelen en software

Maak je wel eens mee dat de monitor van je PC flikkert?

De reden waarom je monitor gaat flikkeren is een te lage "refresh rate". Dit kan je het beste zien door langs het beeldscherm af te kijken. Refresh rate heeft te maken met het aantal keren dat een beeld op je monitor per seconde vernieuwd wordt. Het wordt uitgedrukt in "Hertz". Je kunt het aantal Hertz aanpassen om zo het flikkeren te verhelpen.

Op veel van de monitoren staat de refresh rate op 60 Hz en dit is meestal te laag. Het flikkeren zal pas verdwijnen als je het op 75 Hz of meer zet. Je moet natuurlijk wel goed weten dat de refresh rate afhankelijk is van je videokaart en monitor. Deze hoge waarden moeten ook door de videokaart en monitor ondersteund worden, anders kun je de refresh rate niet aanpassen.

Je kunt dit instellen door te klikken op "Start", klik dan op "Instellingen", "Configuratiescherm" en "Beeldscherm". Klik vervolgens op (Tabblad) "Instellingen", "Geavanceerd" en dan op (Tabblad) "Beeldscherm". Nu kun je de refresh rate (Hz) gaan wijzigen. Klik op "OK" om af te sluiten.

Succes!

Zoek

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.

Even onthouden

Moet er iets aan je site gebeuren?

En heb je zelf geen tijd, geen zin of geen idee hoe je het moet aanpakken? Laat ons website-klusteam het voor je oplossen!

Klik hier voor meer info. 

Thema van de week:

Voel je goed, door je successen te delen met anderen!

Ontdek in het artikel van deze week hoe je anderen kunt betrekken in jouw successen.

Lees meer...

Informatie

Hopelijk vind je alle informatie die je nodig hebt op deze website. Heb je nog vragen? Klik hier om een bericht te sturen of bel tijdens kantoor-uren met 040-2085353 (NL) of 011/547498 (B).

Ben jij een startende ondernemer?

Dan hebben wij een handig gratis ebook om je op weg te helpen met je online presentatie.

Klik hier om het gratis te downloaden.

Alphamega Hosting heeft een unieke garantie!
Privacy Contact Sitemap Copyright 2013 Alphamega Hosting B.V.