Welkom op de vernieuwde website van AlphamegaHosting.com!

De huidige datum op je site

Robert Heessels | 2003-11-13 | Programmeren en techniek

Soms kom je sites tegen waar elke dag de actuele datum bovenaan de pagina staat. De meeste webmasters van die sites gaan natuurlijk niet elke nacht die datum aanpassen. Dat gaat automatisch via een klein scriptje.

De huidige datum boven je pagina geeft je bezoekers een gevoel van actualiteit. Ze krijgen dan meer de indruk dat de hele inhoud van je pagina recentelijk is gemaakt, terwijl dat misschien al maanden geleden was.

Misschien is het wat voor op jouw site. Het is vrij makkelijk te maken. We doen dat met een klein stukje javascript. Ga daarvoor naar de HTML code van de pagina waar de datum moet komen te staan en plaats daar de volgende regels tussen:

<script language = "javascript" type="text/javascript"><!--

vandaag = new Date

dagnaam = new Array
("Zondag", "Maandag", "Dinsdag", "Woensdag", "Donderdag", "Vrijdag", "Zaterdag")

maandnaam = new Array <br>
("januari","februari", "maart", "april", "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december")

document.write(dagnaam[vandaag.getDay()] + " " + vandaag.getDate() + " " + maandnaam[vandaag.getMonth()] + " " + vandaag.getYear())

Let op: in Frontpage moet je een speciale methode volgen om HTML-code te kopiëren. Als je het verkeerd doet zie je in de HTML staan:
<P><FONT face="Courier New, Courier, mono" size=2>&lt;script
of
<P>&lt;script
Om het goed te doen in Frontpage moet je weer teruggaan naar de normale weergave (dus niet de HTML). Zet de cursor dan op de plaats waar de datum moet komen en ga dan in het menu Insert naar Advanced en dan naar HTML… Dan verschijnt er een formulier waar je de regels in kan kopiëren. Na een klik op OK verschijnt de e-mailadreslink op de pagina. Ga daarna weer naar de HTML-weergave.

Het resultaat is dan als volgt:

Vandaag is het

Dit is een erg eenvoudig stukje javascript en dus een leuk voorbeeld om eens in te snuffelen hoe zoiets nou eigenlijk werkt. Bekijk het maar eens op je gemak.

Huidige datum op je site. Deel 2

Vorige maand leerde ik hoe je de huidige datum op je site kan zetten. Ik kreeg daar veel vragen over. Sommigen kregen het niet voor elkaar om het lettertype van die datum in te stellen.

Bij sommige anderen kwam de voorbeelddatum niet in het magazine-mailtje te staan. Dat komt omdat de datum door Javascript wordt gegenereerd. Sommige mailprogramma's ondersteunen echter geen Javascript in mailtjes.

Om jullie helemaal uit de brand te helpen, heb ik een online datum generator gemaakt. Je kan daar eenvoudig kiezen hoe je bijvoorbeeld het lettertype instelt. Kijk maar eens hier.


Ken je iemand die geholpen zou zijn met dit artikel? Stuur dan dit hele magazine naar hem of haar door. Je zult zeer gewaardeerd worden!

Zoek

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.

Even onthouden

Moet er iets aan je site gebeuren?

En heb je zelf geen tijd, geen zin of geen idee hoe je het moet aanpakken? Laat ons website-klusteam het voor je oplossen!

Klik hier voor meer info. 

Thema van de week:

Voel je goed, door je successen te delen met anderen!

Ontdek in het artikel van deze week hoe je anderen kunt betrekken in jouw successen.

Lees meer...

Informatie

Hopelijk vind je alle informatie die je nodig hebt op deze website. Heb je nog vragen? Klik hier om een bericht te sturen of bel tijdens kantoor-uren met 040-2085353 (NL) of 011/547498 (B).

Ben jij een startende ondernemer?

Dan hebben wij een handig gratis ebook om je op weg te helpen met je online presentatie.

Klik hier om het gratis te downloaden.

Alphamega Hosting heeft een unieke garantie!
Privacy Contact Sitemap Copyright 2013 Alphamega Hosting B.V.