Waar moet je op letten bij het kiezen van een hostingprovider?


Hier zijn wat tips en adviezen waar je je voordeel mee kunt doen.


Tip 1: Kijk niet alleen naar de pakketinhoud
De meeste pakketten zijn ruim genoeg, dus hoewel het niet onbelangrijk is wat er in je hostingpakket verwerkt is, gaat het daar niet echt om.

Het kost een hostingprovider in principe niet veel meer of minder om vrijwel alle opties voor een hostingaccount aan te zetten. Als bepaalde pakketten kleiner zijn, dan zijn ze bewust kleiner gemaakt om een lager geprijsd pakket te kunnen aanbieden.

Alphamega heeft 'maar' twee hostingpakketten. Het ene is wat groter dan het andere, maar verder zijn ze nagenoeg identiek.

Tip 2: Kijk niet alleen naar de prijs
Je hebt hosting voor 100 euro per maand en je hebt gratis hosting en alles daar tussenin. Dus alléén naar de prijs kijken kan niet. Er zit beslist verschil tussen gratis hosting en hosting van 100 euro. En er zit ook veel verschil tussen gratis hosting en hosting van 9,95 per maand.

Je moet dus kijken wat je nodig hebt en niet (alleen) naar de prijs.

Tip 3: De techniek moet betrouwbaar zijn
Hoewel dit lastig te controleren is voor jou zijn er toch wel manieren om in te kunnen schatten of de techniek op orde is. Als een hostingprovider er helemaal niks over vertelt, dan is dat verdacht.

Er zijn meer dan 2000 hostingproviders in Nederland, maar ongeveer 150 daarvan zijn echt serieuze bedrijven die alles goed op orde hebben. De anderen zijn vaak 'zolderkamer-hostingproviders' die servers van een andere hostingprovider huren en de ruimte doorverkopen.

Zij kunnen nooit dezelfde betrouwbaarheid geven als de hostingproviders die zelf hun eigen servers beheren in een betrouwbaar datacenter. Alphamega heeft meer dan 100 eigen servers in Nederland in eigen beheer met een network uptime van 100% de laatste 4 jaar.

Tip 4: Hoe word je begeleid en verder geholpen?
Oké, een goed pakket voor een goede prijs bij een provider die de techniek goed op orde heeft is mooi, maar als je alleen de inloggegevens krijgt en verder niet vooruit geholpen wordt, dan is dat niet best. Bij Alphamega word je op veel verschillende manieren geholpen:

  • Website Apps; Ruim 250 software apps om je site mee te maken/beheren
  • Ruime hostingpakketten, vanaf 10 GB ruimte.
  • Gratis goed bereikbare en vriendelijke Supportafdeling via mail, online chat en telefoon
  • Gratis handleidingen
  • Mailen via onze uitgaande mailserver (SMTP) om gemakkelijk email te versturen vanaf je laptop, tablet of smartphone
  • Gratis Site Coach Magazine, iedere week een artikel per mail om je website op een succesvolle manier te verbeteren
  • Meer dan 300 veel gestelde vragen en antwoorden
  • WebsiteKlusjes.com: onze maatwerkafdeling met een team van ervaren internetexperts voor al jouw grote en kleine klussen rondom je website of webshop

Tip 5: Wat zeggen de klanten ervan?
Een hele goede indicator is wat bestaande klanten vinden van het webhostingbedrijf. Vaak kun je op de website wel reacties van klanten lezen. Net als hier.

Er zijn ook hostingoverzichten waar iedereen reacties kan plaatsen. Zoals deze en deze. Alphamega heeft meer dan 20.000 klanten die over het algemeen niet alleen tevreden zijn maar zelfs enthousiast.Tip 6: Wat voor garantie krijg je aangeboden?
De meeste website-providers bieden geen enkele vorm van garantie, of misschien 8 dagen. Bij Alphamega krijg je een '50-tot-100-dagen-geen-addertjes-onder-het-gras-maar-gewoon-zonder-moeilijk-te-doen-al-je-geld-terug-als-je-niet-tevreden-bent-garantie'  (De garantieperiode is afhankelijk van het hostingpakket dat je kiest.)

Je hebt bij ons ruimschoots de tijd om te kijken of je tevreden bent over de verschillende aspecten zoals begeleiding, support, facturatie, techniek, snelheid, enzovoorts.

Tip 7: Zorg dat je niet vast komt te zitten aan lange contracten
Omdat webhosting een abonnementsvorm is moet je extra voorzichtig zijn voordat je een provider kiest. Vaak zit je er meteen voor een jaar aan vast en dat wordt automatisch verlengd tenzij je 2 maanden van te voren schriftelijk en vaak ook nog aangetekend opzegt.

Afgezien van het feit dat je bij Alphamega een royale niet-goed-geld-terug-garantie krijgt, kun je bij Alphamega zelf kiezen of je per maand, per kwartaal, per jaar, per 2 jaar of per 5 jaar wilt betalen.

Bovendien kun je je betaalperiode altijd laten veranderen. Vooruitbetaalde bedragen worden dan verrekend.


Tip 8: Kies een hostingprovider die ook in de toekomst aansluit bij jouw behoeftes
Kun je bij een bepaalde hostingprovider alleen terecht voor hosting, domeinnaam en email? Dat is misschien voor nu voldoende, maar je weet niet hoe je website zich ontwikkelt en wat je in de toekomst misschien aan diensten nodig hebt. Bij Alphamega kun je naast de standaard hostingoplossingen ook terecht voor:

Eigenlijk komt het hierop neer:
Het gaat meer om het bedrijf achter het pakket dan het hostingpakket zelf. Het unieke van Alphamega zit hem niet in de samenstelling van het hostingpakket. Hoewel SwiftySite, de nieuwe manier van websites maken wél echt uniek is.

Wat ons anders maakt dan al die anderen is de manier waarop we met jou omgaan.
Dat we goed bereikbaar zijn, vriendelijk, vlot.

Als je 20.000 klanten hebt gaat er natuurlijk wel eens iets mis. Daar ontkom je niet aan. Wij ook niet. Maar juist dan zul je het verschil merken.

Wat heb je aan een (nog) dikker of (nog) goedkoper pakket als de provider slecht bereikbaar is, of fouten maakt in de facturering en die slecht of helemaal niet oplost? Dan ben je toch veel verder van huis?

Daarom geven wij je graag de tijd om kennis met ons te maken en het verschil zelf te ervaren.

Ons motto is dan ook: Een eigen website? Je staat er niet alleen voor!

Klik hier voor een overzicht van onze oplossingen.