Historie van Alphamega

De oprichting

Op 1 juni 2001 richtte Robert Heessels samen met Jeroen Vermeulen het bedrijf Webshepherds op.

Robert Heessels had op dat moment veel praktijkervaring in de informatie-technologie. Hij heeft met succes meerdere bedrijven geleid en heeft veel ervaring met onder meer automatisering. Hij is senior software engineer.

Jeroen Vermeulen was op dat moment net bezig om de examens van zijn HBO-studie informatica af te ronden. Hij was één van de weinige overgeblevenen van de klas die vier jaar daarvóór aan de opleiding was begonnen. De rest was gevallen voor allerlei aanbiedingen in verband met de verwachte millennium bugs. Jeroen heeft een zeer gedegen opleiding met succes afgerond en heeft daarmee een uitstekende theoretische kennis. Daarbij heeft hij jarenlang voor bedrijven systeembeheer en automatisering verzorgd.

Samen vormen zij een perfect team. Robert, die meer van 'guerrilla programmeren' houdt en Jeroen die graag volgens het boekje werkt. Ze houden elkaar in balans en verzetten bergen werk door hun efficiënte werkwijze.

De marktsituatie

De internethype was net uit elkaar gespat. Maar desalniettemin was het internet naar een stuk volwassenheid gegroeid. Internet is here to stay. Steeds meer bedrijven en verenigingen zouden de stap naar een eigen website gaan zetten.

De markt van hostingaanbieders was en is verzadigd. Toch is het mogelijk om een plekje te veroveren op die markt. Dat is makkelijker dan je zou denken. Je hoeft het namelijk alleen maar beter te doen dan de rest.

Schaalgrootte

Alphamega is een middelgroot bedrijf zonder de nadelen van heel groot of van heel klein.

De hostingmarkt bestaat eigenlijk uit twee soorten bedrijven. De heel grote, die een enorme zak geld (konden) lenen en daarmee een bedrijf neerzetten dat meteen een bepaalde schaalgrootte heeft en de eenling die op de zolder of in de garage een bedrijf is begonnen. De groten zitten met de hoge schuldenlast en moeten flink bezuinigen en de kleintjes komen niet echt van de grond omdat ze alles alleen moeten doen en dus bijvoorbeeld geen goede support kunnen geven.

De visie

De visie was en is op zijn minst ambitieus: het beste hostingbedrijf van Nederland en België zijn. Op zo'n moment vraag je jezelf natuurlijk af waarom iemand bij je zou moeten kopen. Wat maakt ons anders dan al die anderen? Daaruit vloeide de bedrijfsslogan voort: "Going the extra mile to help you set up a great website!" Later is deze slogan gefinetuned en vervangen door: "Eigen website? Je staat er niet alleen voor!"

Het verschil

Waar de meeste hostingbedrijven zich beperken tot het leveren van de gevraagde dienst (hosting) gaan wij een stap verder door advies te geven, door handleidingen uit te brengen, door het Web Succes Magazine op te zetten en door aan de cliënten een uitstekende, goed bereikbare support te verlenen.

De naam

Vanuit deze overtuiging werd de naam Webshepherds gekozen. Het begeleiden van mensen die de weg naar een eigen website zoeken.

Omdat deze naam vaak verkeerd gespeld werd, is besloten om de naam te wijzigen. De nieuwe naam moest wel hetzelfde karakter hebben, makkelijk te onthouden zijn en goed in het gehoor liggen. Ze moest ook voorbereid zijn op internationale activiteiten.

Na enige brainstormsessies kwam er de naam Alphamega uit. Van Alpha en Omega.

Het team van Alphamega

Alphamega is met 2 man begonnen en is aan het groeien gegaan. Op dit moment bestaat het team uit 16 medewerkers. In 8 jaar tijd zijn we gegroeid naar duizenden hostingcliënten en een veelvoud aan domeinnaamcliënten.

5 medewerkers zijn bezig met het verwerken van alle bestellingen, vragen, opdrachten en systeembeheer, 7 medewerkers bouwen aan de toekomst van het bedrijf op terreinen als automatisering, technologie en marketing. Daarnaast zijn er 2 medewerkers bezig met maatwerkoplossingen en internetmarketing-activiteiten.

Toekomst

De visie is om het beste hostingbedrijf van Nederland en België te zijn. De visie is niet om het grootste hostingbedrijf te zijn. Als we het beste zijn, dan kan het echter niet anders dan dat we groeien en groter worden.

We anticiperen hierop door flink te investeren in het automatiseren van bedrijfsprocessen. De kans op fouten neemt af en er blijft menskracht beschikbaar voor de vereiste persoonlijke service. Vooral bij de helpdesk.

We zijn een stabiel en betrouwbaar bedrijf met een gezonde financiële basis. Dat zijn belangrijke garanties dat we er over een jaar of twee ook nog zijn en dat je website dus niet zomaar uit de lucht gaat.

Werkwijze

Wij zijn toegewijd om van je website een groot succes te maken. En dat is heel concreet:

We zorgen dat je site 24 uur per dag beschikbaar is. We geven je tips en adviezen in de vorm van ebooks, onze SiteCoach en aan de telefoon. We zorgen dat we je vragen snel en precies beantwoorden aan de telefoon en dat we je emails uiterlijk de volgende werkdag beantwoord hebben. Als je wilt, zorgen we ervoor dat er meer bezoekers op je site komen.

Kortom, met Alphamega wordt je website een groot succes!