Preview van je Swiftysite

Op deze pagina vind je een aantal screenshots van de sitemanager met daarbij een precieze uitleg hoe je heel eenvoudig, in één avond, je site maakt. Ik weet het, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo. In één avond zet je je hele site op en in nog eens twee of drie avonden voorzie je je nieuwe site van inhoud. 

Let op: het website-ontwerp dat we hier gebruikt hebben is maar één van de vele mogelijkheden!!!

Inloggen...

Inloggen gaat heel gemakkelijk, met je gebruikersnaam en wachtwoord op www.jouwdomeinnaam/login. Je komt dan direct in je Swiftysite, waar je kunt kiezen om de beheermodus aan te zetten. Het programma draait helemaal online. Je hoeft dus niets te installeren.

Kies een design...

Uit een aantal ontwerpen kies je een ontwerp dat je aanspreekt.

De ontwerpen zijn beschikbaar in meerdere kleuren. Kies een kleur uit die je aanspreekt en kies de kleuren die door je hele site heen gebruikt zullen worden voor titels, blogs, forums en dergelijke.

Geef je ontwerp een persoonlijke touch...

Je kunt je eigen logo in je site verwerken. Dat kun je heel simpel zelf doen door je logo op je harde schijf op te zoeken en te uploaden (gaat heel gemakkelijk). Ons systeem past het dan automatisch aan zodat het goed getoond wordt in je websiteontwerp.

De naam van je bedrijf of organisatie moet natuurlijk prominent op de site staan. Sommige bedrijven of organisaties hebben een slogan of motto waarmee zij zich onderscheiden van alle anderen. Ook die kun je hier ingeven.

Het kader van je site is nu klaar, dit is op alle pagina's hetzelfde. Nu kunnen we beginnen met de inhoud van de site.

Je menustructuur aanleggen...

Klinkt moeilijk, maar is erg makkelijk. In je Swiftysite-menubalk zit een knop 'Beheer menu'. Als je daarop klikt zie je in eerste instantie de homepage, Contact, Sitemap en de pagina waar je kunt inloggen.

Je gaat op de pagina staan waaronder je een nieuwe pagina wilt hangen. Door op het + teken te klikken, kun je heel simpel een pagina toevoegen. Die verschijnt onder de pagina waar je op staat. Je kunt zelf kiezen of er een nieuwe hoofdmenupagina moet worden aangemaakt of dat er een submenupagina wordt gehangen onder de pagina waarachter je op + hebt geklikt.

Elk menupunt staat voor één pagina van je site. Het is erg belangrijk dat je ook submenupunten kunt maken, anders zou de lijst van (hoofd)menupunten erg lang kunnen worden. Nu houd je het overzichtelijk.

Natuurlijk kun je ook pagina´s (binnen het menu) verplaatsen en verwijderen.

Je kunt ook gemakkelijk de instellingen per pagina aanpassen, zoals de titel van de pagina aangeven, hoe de pagina in het menu moet heten en dat soort dingen. Onder het tabblad 'Geavanceerd' (van de pagina die je aan het instellen bent) kun je de zogenaamde metatags aanpassen of bepaalde html-code-bestanddelen in de zogenaamde head-tags plaatsen.

Je kunt kiezen of je het menupunt in het menu wilt tonen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een bepaalde pagina alleen wilt laten zien als iemand op een tekstlink klikt die in de inhoud van een pagina staat. Dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld een bestelpagina. Je plaatst dan de link naar de bestelpagina naast het product dat men kan bestellen. (Let op, Alphamega levert op dit moment geen shoppingcartsoftware).

De pagina's zijn gemaakt, nu gaan we die invullen...

Het ontwerp van je site met daarin de aangemaakte lege pagina's is eigenlijk het framework van je website. Maar het begint pas te leven wanneer de pagina's van inhoud voorzien worden.

En die inhoud kan erg uiteenlopend zijn! Zo uiteenlopend zelfs dat het wat ver gaat om dat hier stuk voor stuk te laten zien. Maar om je toch een idee te geven, zijn hier een paar screenshots van de afdeling 'Nieuw onderdeel'.

Tekst invoegen op de pagina en op allerlei manieren tonen...

Eerst geef je aan of je een gewoon tekstartikel wilt maken of dat je bijvoorbeeld de layout van een blog aan wilt houden voor de pagina die je van inhoud gaat voorzien.Teksten in je site zetten is zo eenvoudig als werken in een tekstverwerkingsprogramma zoals Word. Je kunt er verrassend veel mee, zoals  headlines maken (titels), vet, schuin, onderstreept maken van tekst. Groter en kleiner en natuurlijk nog 100 andere dingen.


Foto's invoegen op de pagina en op allerlei manieren tonen...

Foto's die je met een digitale camera hebt gemaakt of die je gescand hebt, zet je op je harde schijf in een mapje. Als je dan in jouw Swiftysite bent, kun je bladeren naar dat mapje en één of meer foto's die je op je site wilt hebben, aanklikken. Klik dan op de knop 'Voeg het geselecteerde plaatje toe (uploaden)'.

Daarna kun je kiezen waar je die foto(s) getoond wilt hebben en hoe.De laatste nieuwe snufjes invoegen op de pagina...

Hier wordt het echt leuk, al zeggen we het zelf. Tot hier had je al een enorme voorsprong op de rest (die alleen hosting heeft en zelf een site moet ontwerpen, bouwen en uploaden), maar heb je enig idee hoeveel gedoe het voor zo iemand is om bijvoorbeeld een forum op z'n website te installeren? Voordat je dat eens aan de praat hebt ben je avonden en avonden en vele frustraties verder.

Maar niet met Swiftysite! Je gaat gewoon op de pagina van je site staan waar je het forum wilt hebben, klikt op 'Nieuw onderdeel', op het tabblad Diversen en dan op Forum. Klaar! Je forum is geïnstalleerd, mensen kunnen reageren, lid worden etcetera etcetera. Je kunt er meteen mee werken!

Andere leuke snufjes? Wat dacht je van een Poll (de mening vragen van je bezoekers door middel van een meerkeuzevraag)? Of video's op je site zetten? Waarom begin je niet je eigen weblog? Geen lange avonden puzzelwerk. Geen moeilijke installaties. Geen stress en geen ergernis! Een kwestie van een paar muisklikken en je kunt aan de gang!

Kijk hier maar eens wat je er allemaal met het grootste gemak in kunt zetten:

Publiceren...

Als je helemaal klaar bent en de pagina's van inhoud hebt voorzien, kun je de site beschikbaar maken voor het grote publiek. Je kunt je site publiceren naar je hostingaccount. Dat klinkt geweldig ingewikkeld, maar het is werkelijk een kwestie van twee muisklikken. Je klikt eerst op de hoofdmenuknop 'Publiceer' en dan in het werkvenster op de knop 'Publiceer'. Dat is alles!

Wat nu?

Je hebt nu een behoorlijk goed beeld van wat je te wachten staat als je een Swiftysite opent. En we laten hier natuurlijk niet al onze troeven zien ;-)  Het werkt allemaal snel en eenvoudig zodat je het helemaal zelf kunt doen in een paar avonden tijd. Wie weet vind je het nog leuk ook! Hoe dan ook, dit is een belangrijk moment voor je.

Je hebt je nu goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Je wilt graag een website maar het is misschien moeilijk voor je om te bepalen waar je moet beginnen. Een Swiftysite is de oplossing voor je. Om je nou over de streep te trekken (het moet er tenslotte toch een keer van komen) hebben we een bijzonder aanbod voor je samengesteld.

Klik hier voor ons aanbod & garantie!