Tools & Info

In de loop der jaren hebben we in het Web Succes Magazine diverse programma's voor het maken van een eigen website getest en besproken. De beste hebben we op deze pagina geplaatst. Je kunt het betreffende Web Succes Magazine-artikel lezen door op de link 'Klik hier om meer te lezen' te klikken. Op deze detailpagina's staan ook de overige details van de besproken programma's.

We wensen je veel succes bij het maken van je website. Je staat er niet alleen voor!

FileZilla   FTP Onze beoordeling:
Win 7/8 OS X 10.7+
Exe, 5,77 mb
Freeware
Download
Er zijn erg veel FTP-programma's, maar FileZilla behoort zeker tot de beste. FileZilla is een gratis programma. Met een FTP-programma kun je bestanden van en naar  je website uploaden. Wat FileZilla zo goed maakt is dat je het ook bij Windows Vista kunt gebruiken en er komen regelmatig nieuwe updates voor dit programma. Niet iedereen hoeft gebruik te maken van een FTP-programma. Er zijn bijvoorbeeld webmasters die gebruikmaken van programma's zoals Joomla! die al die functionaliteiten al bevatten. Maak je je website op een andere manier, of wil je af en toe wat bestanden up- of downloaden dan kun je FileZilla hier uitstekend voor gebruiken.


Cute PDF   PDF Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Exe, 5,01 mb
Freeware
Open website
Soms wil je belangrijke documenten zoals handleidingen, technische tekeningen, presentaties etcetera, als download aanbieden op je website. Dan wil je natuurlijk ook dat iedereen het bestand kan openen, ongeacht welke computer je bezoeker gebruikt. Om je bestanden goed elektronisch te verspreiden en op internet aan te bieden raden we je aan om PDF-bestanden te gebruiken.
Om zelf PDF-documenten te maken kun je het gratis programma CutePDF gebruiken. Dit is een soort virtuele printer, die in plaats van naar papier, naar een PDF-document print.

Color Picker   Kleurenkiezer Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 579 kb
Freeware
Download  
Als je een kleur zoekt om te combineren bij een bepaalde foto, of je wilt zomaar een kleur van een andere website te weten komen, dan kun je met Color Picker gemakkelijk de precieze kleur bepalen van een willekeurig vlak of puntje op je scherm, ongeacht de applicatie.

Color Match   Kleurcombinaties Onze beoordeling:
Internet
Website
Freeware
Open website
Color Match is een handig hulpmiddel waar je een basiskleur kiest en er automatisch bijpassende kleuren worden gegenereerd.
Dit zal een goede hulp zijn bij het bepalen van de perfecte kleuren en kleurcombinaties voor je site.


Screen Calipers   Digitale schuifmaat Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 1,34 mb
Try before you buy
Download  
Met dit programma kun je alles op je scherm, ongeacht de applicatie, met een digitale versie van de schuifmaat opmeten.

Stel: Je bent een website aan het maken waarbij je verschillende cellen perfect op elkaar wilt laten aansluiten. Je kunt dan met Screen Calipers de ene cel opmeten om de andere cel daarop aan te passen.JPEG Compress   Compressie Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 1,47 mb
Freeware
Download  

Met dit handige programma kun je afbeeldingen verkleinen en comprimeren. Zo kun je heel eenvoudig je afbeeldingen of digitale foto's geschikt maken voor het internet. Met een paar kleine instellingen kun je een afbeelding in Kb minstens de helft kleiner maken, zonder echt merkbaar kwaliteitsverlies.
Groupmail   Mailinglist Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 9,78 mb
Freeware
Download  
Verbeter je service en relatie met al je cliënten door efficient en makkelijk gepersonaliseerde nieuws-brieven te sturen.
Groupmail is een gratis progamma om geperso-naliseerde mails te versturen. Je voert de email-adressen één keer in en verstuurt zo al je mails.
Je kunt verschillende email-groepen aanmaken om verschillende nieuwsbrieven te versturen.Context   Texteditor Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 1,57 mb
Freeware
Download  
Werk je wel eens met een texteditor, zoals Notepad, om scripts aan te passen of direct html-documenten te bewerken? Dan moet je eens kijken naar het freeware programma Context. Dit is een heel goede teksteditor, die speciaal afgestemd is op onder andere html, perl, php en java.

Wordpress   Weblog Onze beoordeling:
Server
Zip, 624 kb
Freeware
Download  

Met Wordpress kun je binnen een paar minuten aan de slag met je eigen weblog. Het is een compleet systeem, met editor en layout. Dus ook erg geschikt voor mensen met minder ervaring met Internet.

Je kunt berichten plaatsen, afbeeldingen toevoegen en al je ervaringen delen. Je bezoekers kunnen hier dan weer op reageren. Niet alleen makkelijk, maar ook erg leuk!


Klik hier om meer te lezen


Zoomifyer   Zoom functie Onze beoordeling:
Win 98/2000/XP
Zip, 398 kb
Gratis versie
Download  

Zoomifyer is een programma dat ervoor zorgt dat ook je grote afbeeldingen snel worden geladen. Je plaatst het eenvoudig op je eigen website waarna je een hoge-resolutieafbeelding als totaalbeeld kunt tonen, en vervolgens kunt inzoomen op de details. De afbeelding is in stukken verdeeld en pas wanneer je inzoomt worden die detailstukken ingeladen. Dit zorgt ervoor dat jouw afbeelding erg snel laadt zonder kwaliteit te verliezen.


Klik hier om meer te lezen


Snap Preview   Voorvertoning links Onze beoordeling:
Internet
Script via website
Gratis versie
Open website

Als je links hebt staan op je website, zou het dan niet leuk zijn om je bezoekers alvast een voorproefje te geven zonder dat ze ook daadwerkelijk moeten klikken?

Met Snap Preview Anywhere kunnen je bezoekers over de link gaan met de muis waardoor er een voorvertoning van de desbetreffende externe website wordt getoond. Vaak kunnen je bezoekers dan al zien of ze de juiste website link te pakken hebben.


Klik hier om meer te lezen