Er zijn drie manieren om je eigen website te maken:

1) goedkoop, maar tijdrovend (en dat je er veel nieuwe dingen voor moet leren).
 
2) prijzig, maar snel en professioneel (door je website te laten maken).
 
3) goedkoop, snel en professioneel (zonder nieuwe dingen te moeten leren).
Swiftysite, waarom moeilijk doen?

Fijn dat je de moeite hebt genomen om deze site te bezoeken. Het zal een waardevol en leerzaam bezoek worden. Ik ga je namelijk uitleggen waarom je een website moet maken (of laten maken) en wat je er allemaal mee kunt. Ook vertel ik welke manieren er zijn om aan een website te komen. En wat de voor- en nadelen zijn van die manieren. Ik ga je uitleggen wat het verschil is tussen Alphamega en de andere webhosting providers en hoe je zelf de inhoud van je site kunt beheren en waarom dat zo belangrijk is.

Al met al een hele kluif, maar één ding is zeker: de informatie die je de komende minuten gaat lezen is zo volledig dat je na het lezen van deze pagina's goed geïnformeerd de juiste keuzes kunt maken.

Voordat we verder gaan eerst nog even dit. Als je liever direct een uitgebreide lijst van de voordelen van een Swiftysite op een rijtje wilt zien, klik dan hier.

Hier zijn zestien redenen waarom je jezelf, je bedrijf of je organisatie zwaar tekort doet als je geen website gaat maken (of website laat maken).

Waarschijnlijk heb je zelf wel een idee waarom je een website maken wilt (of wilt laten maken) en waarvoor je die kunt gebruiken. Anders was je deze tekst waarschijnlijk niet aan het lezen. Toch is er vaak meer mogelijk dan wat je in eerste instantie zou denken. Ik ga zo meteen een aantal redenen geven waarom je in deze tijd absoluut niet zonder website kunt. Dat wil zeggen, als je geen website hebt doe je jezelf, je bedrijf of je organisatie zwaar tekort. Misschien zijn ze niet allemaal op jouw situatie van toepassing, maar pik er uit waar je iets mee kunt. Daar gaat ie.

 1. Met een website maken ondernemers eigenlijk het visitekaartje van hun bedrijf.
 2. Het is de manier om contactgegevens te allen tijde beschikbaar te hebben voor geïnteresseerden.
 3. Zoals men vroeger de telefoongids opensloeg kijkt men nu op het internet voor meer informatie. Alleen daarom moet je eigenlijk al een website maken!  Je moet op het Internet te vinden zijn.
 4. Je website is representatief, je kunt de website maken zodat de uitstraling ervan naadloos bij je bedrijf aansluit.
 5. En je website draagt bij aan de algehele uitstraling van je bedrijf of organisatie.
 6. Het is een prachtige manier om met geïnteresseerden te communiceren.
 7. Het is veel geduldiger dan een advertentie. Wist je dat advertenties in de krant niet langer bekeken worden dan enkele seconden? Alleen als de advertentie een zeer pakkende kopregel heeft en de inhoud de lezer interesseert dan kijkt de lezer iets langer. Dit komt omdat de lezer de hele krant in twintig minuten uit moet hebben (gemiddeld).
 8. Je website daarentegen is onbeperkt beschikbaar. Een website maken wil zeggen dat je altijd online bent, het is een 24/7 presentatie. Als het website maken gedaan is, hoef je alleen nog onderhoud te plegen.
 9. Geïnteresseerden kunnen op een interactieve manier informatie opvragen.
 10. Bezoekers zijn veel intensiever met de boodschap bezig.
 11. Je hoeft er zelf niet bij te zijn. Dat is het mooie van internet.
 12. Door overal je website te vermelden, denk aan drukwerk, advertenties, blogs en dergelijke, krijg je bezoekers die jou anders nooit gevonden zouden hebben. Zo kun je bijvoorbeeld op je voicemail inspreken dat de beller voor meer informatie op je eigen website kan kijken. Alles gaat gewoon door, ook al zit je op een verjaardagsfeestje of lig je lekker te slapen.

  Er zijn drie redenen waarom mensen een website maken en daarmee het internet op gaan.

  Voor informatie, voor entertainment of om iets te kopen. Je site zal dus aan één van deze behoeftes tegemoet moeten komen.
 13. Wil je mensen informeren over je hobby? Je vereniging? Je bedrijf? Of je kerk? Een website maken is de manier.
 14. Wil je bezoekers een vorm van entertainment aanbieden, zoals chatten, of games? Een website maken is de manier.
 15. Wil je iets verkopen aan een grote groep mensen? Een website maken is de manier!

  Maar verreweg de belangrijkste reden voor het belang van een 'website maken'  is:
 16. De kracht van de combinatie tussen email en een website. Of het nu je doel is om meer omzet te genereren of dat het je doel is om meer leden te werven of meer mensen te bereiken met je boodschap, met deze combinatie is succes verzekerd.

 

Laat me dit even verduidelijken met een voorbeeld.

Een kapper heeft vier dames plus zichzelf aan het werk in zijn chique kapsalon. Samen knippen zij 25 cliënten per dag, 125 per week. De tijd is dan niet optimaal ingedeeld omdat het soms druk is, en soms rustig. Gemiddeld komt elke cliënt elke vijf weken terug. Zij hebben dus 5 x 125 = 625 vaste cliënten. Daarbij ook nog 75 incidentele cliënten wat het geheel op 700 brengt.

Nu is de kapper afhankelijk van wanneer er iemand belt om een afspraak te maken. Maar als de kapper aan elke cliënt zijn of haar emailadres vraagt (90% heeft email!!!) dan heeft hij na 5 weken een lijst van 630 email-adressen. Daarna groeit deze lijst langzaam maar zeker verder vanwege de incidentele cliënten.

Zoals in elke branche zijn er pieken en dalen in de drukte. Om de pieken op te vangen heeft hij vier dames in dienst. Deze staan ook vaak duimen te draaien omdat er niets te doen is. In een rustige periode kan hij deze lijst van vaste relaties een email sturen waarin een bepaalde behandeling voor een speciale prijs beschikbaar wordt gemaakt als men binnen twee dagen belt voor een afspraak. Die week zit de salon vol en zijn de vier dames optimaal aan het werk.

De lijst met email-adressen kan hij ook gebruiken om bepaalde haarverzorgingsproducten onder de aandacht te brengen. Hij laat een website maken en in een email legt hij dan in een korte tekst uit waar het om gaat en plaatst er een link in naar zijn website voor meer informatie. Via de website kan dan eventueel een bestelling geplaatst worden. Dat is de kracht van de combinatie van email en website.

Deze kapper liet een website maken en profiteert onmiddelijk van zijn aanwezigheid op het internet.


Kost een website maken veel tijd of veel geld? Of geen van beiden? Lees snel verder!

Het is nu wel duidelijk dat je jezelf, je bedrijf of je organisatie zwaar tekort doet als je geen gebruik maakt van dit fantastische medium, het internet. Dus die website moet er komen. Maar hoe? Ik ga je nu uitleggen welke drie manieren er zijn om een website te maken en wat de voor- en nadelen daarvan zijn.

Drie manieren? Er zijn er toch maar twee? Zelf maken of laten maken. Bijna goed. Er is nog een derde manier: kant en klare Swiftysites. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder, want ik ga je helpen bij het kiezen van de manier die het beste bij je past.

Manier 1: Zelf een website maken...

Website maken, dat gaat snel en gemakkelijk met Kompozer, je maakt op prettige wijze je eerste site!

Zelf een website maken kan heel gemakkelijk met een zogenaamde WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get)! Hiermee kun je zonder programmeer-ervaring toch al snel een leuke website bouwen. Een gratis editor is bijvoorbeeld Kompozer.

Oké, je hebt tijd. Dan is het belangrijk om de juiste software aan te schaffen. Bezuinig hier niet op! Als iemand zelf zijn huis gaat verbouwen dan moet hij professioneel gereedschap kopen, anders wordt het een crime. Hij bespaart immers al op het uurloon. Zo ook met websitesoftware. Koop goede software want je bespaart al op het uurloon. Als je makkelijk met nieuwe dingen omgaat op je PC, dan kun je het beste Dreamweaver van Adobe (voorheen van Macromedia) kopen. Als je het moeilijk vindt om alles bij te houden maar je kunt wel redelijk met een computer werken, dan adviseer ik Kompozer van Mozilla. Dit programma kun je snel begrijpen.

Wat het verschil is tussen Dreamweaver en Kompozer? Dreamweaver is uitgebreider en dus in het begin wat ingewikkelder in het gebruik. Maar je kunt er dus meer mee. Naast goede software is het noodzakelijk om een cursus te volgen die de vormgeving en navigatie van een website bespreekt. Een cursus alleen is natuurlijk niet genoeg. Je moet zelf ook het internet afsurfen om de irritaties en de prettige aspecten van de verschillende soorten websites te ervaren.

Laten we eerlijk zijn: je zult zelf niet zo snel een website kunnen ontwerpen die er net zo gelikt uitziet als die van een professionele webdesigner. Maar wat je wel kunt doen is binnen een paar maanden een redelijke website in de lucht hebben die je vervolgens stap voor stap gaat verbeteren. Omdat je dit zelf kunt zul je dat ook sneller doen, waardoor de website altijd fris en up-to-date blijft.

Voordelen van zelf je eigen website bouwen:

 • Niet afhankelijk van anderen wat betreft het creëren en aanpassen van je site, zelf tot stand brengen is ook gemakkelijk zelf bijhouden!
 • Website blijft fris en up-to-date.
 • Het is makkelijk je eigen visie in je site te verwerken, als een ander hem maakt moet hij wel jouw insteek begrijpen!
 • Je eigengemaakte site heeft een unieke vormgeving / een eigen signatuur
 • Zelf maken kost weinig geld, een webdesigner niet.

Nadelen als je zelf een eigen website gaat maken:

 • Het bouwen van een site is onbekend terrein, je zult je erin moeten verdiepen.
 • In het begin zul je niet snel een uitstraling voor elkaar krijgen die je website een professioneel karakter geeft.
 • Aanloopproblemen / beginnersfouten / irritatie / frustratie.... allemaal zaken die je tegenkomt als je zelf een website produceert.
 • Van het ontwerpen tot het samenstellen van je website is een traject dat veel tijd kost.

Manier 2: Laat een designer je website maken...

Uitbesteden aan een webdesignbureau geeft ongetwijfeld de meest professionele uitstraling aan je website. De webdesigners verdienen de kost met het maken van je website. Logisch dat ze daar beter in zijn dan de gemiddelde doe-het-zelver.

Als je wasmachine kapot is en je laat een monteur komen, dan gaat dat geld kosten, nietwaar? Er staat gewoon een uurloon voor. Je kunt het defect zelf niet verhelpen, dus je laat een expert komen. Zo moet je het ook zien als je een website wilt laten maken. Een webdesigner is een expert en die kost geld. En een website maken duurt iets langer dan een wasmachine repareren.

Oké. Een professioneel webdesignbureau gaat je website maken, dat kost dus tussen de 2.000 en 10.000 euro. Voor dat geld mag je dan ook top-of-the-bill kwaliteit verwachten. Echter...

Laat je adviseren maar niet manipuleren. Zoals ik al eerder heb gezegd, je kunt er niet omheen, je zult je echt zelf moeten verdiepen in het internet wil je succes hebben. Je moet een basiskennis van het internet hebben omdat je je anders zou kunnen laten sturen en manipuleren om dingen te laten maken die je niet echt nodig hebt. Of nog erger; dingen die afbreuk doen aan de doelstelling van je website (ook al zijn het geweldig mooie dingen om te zien). Zorg dus voor ruim voldoende overleg met de webdesigner, zodat hij de website gaat maken die jij voor ogen hebt. Erg belangrijk. Zo is het eigenlijk met alles wat je speciaal laat maken; je wilt van tevoren zo goed mogelijk weten wat het eindresultaat zal zijn.

Wat is de definitie van een goed webdesignbureau? Dat ze de mooiste en meest flitsende ontwerpen kunnen maken? Dat ze een goede navigatie voor je site kunnen maken? Dat ze een paar bekende bedrijven als referentie op kunnen geven? Ik denk het niet. Een goed webdesignbureau kenmerkt zich door de gave om goed te kunnen luisteren naar de opdrachtgever en die informatie te vertalen naar een passend voorstel dat volledig tegemoetkomt aan het vooraf vastgestelde doel van de te maken website.

Voordelen:

 • Als je een prof je website laat maken heb je meteen een professionele uitstraling
 • Geen aanloopproblemen / beginnersfouten / irritatie / frustratie.... Als je een prof je website laat bouwen voorkom je deze problemen.
 • Vaak direct het gewenste resultaat, een webdesigner zal een website maken naar jouw wens.
 • Het kost (jezelf) weinig tijd, je hoeft alleen aan de designer te vertellen hoe jij wilt dat hij je website vormgeeft.

Nadelen:

 • Een webdesignbureau gaat je website maken, dat kost veel geld bij aanschaf.
 • Het kost geld voor elke aanpassing.
 • Je bent afhankelijk van anderen wat betreft het creëren en aanpassen van je site.
 • Het te veel laten sturen door de designer is vaak de oorzaak van teleurstelling achteraf, de gemaakte website is niet zoals je verwacht had.
 • Het is iets minder makkelijk je eigen visie in je site te verwerken.
 • Je moet jezelf gemotiveerd houden om de site up-to-date te houden.

Manier 3: een kant-en-klare website die je zelf eenvoudig kunt aanpassen...

Hoe zou je het vinden om een website kant-en-klaar binnen tien minuten in de lucht te hebben? Het kan namelijk echt met Swiftysite! Alphamega heeft tientallen websites voor je gemaakt in meerdere kleuren. Kant-en-klaar voor gebruik, met menu's, logo, contactformulier en al. Elk met een ander ontwerp en per ontwerp vaak keuze uit meerdere kleurstellingen en afbeeldingen. Je kunt je eigen logo erin zetten, teksten invoeren, foto's en plaatjes erin zetten, allemaal met een paar muisklikken.

De site is operationeel binnen tien minuten nadat je de bestelling hebt doorgegeven. Sneller kan bijna niet! Natuurlijk moet dan nog je eigen inhoud in de website verwerkt worden. Die moet je zelf verzorgen. Niemand weet beter wat er op je site moet komen dan jijzelf.
Het bewerken van je Swiftysite is zo eenvoudig dat een kind van tien jaar het kan. Letterlijk. Foto's uploaden, tekst erin zetten, het geheel rangschikken, het is allemaal kinderspel. Je kunt er een onbeperkt aantal pagina's in maken. De moeilijke dingen van een website maken, zoals het design en de navigatie zijn al voor je gedaan, dus dat geeft geen problemen. De menuknoppen kun je hernoemen, bijmaken of weglaten. Je zult het zien: It's easy!

Een Swiftysite is tevens de perfecte oplossing voor als je snel op internet wilt en eventueel in een later stadium een website wilt laten maken door een webdesignbureau. Of voor een persoonlijke, gezins- of familiewebsite. Ook voor stichtingen, verenigingen, en kerken is dit de ideale oplossing vanwege de lage instapprijs.

Swiftysites combineren de voordelen en elimineren de nadelen van zelf maken en uitbesteden. Kijk maar eens in dit overzicht.

Voordelen:
- lage prijs - een laag maandbedrag i.p.v. een hoog startbedrag
- vrijheid om te allen tijde op te zeggen, dus geen contracten waar je aan vast zit
- zelf je site aanpassen zonder programmeerkennis - it's easy!
- kost weinig tijd, je hoeft alleen de inhoud erin te zetten, dat is een paar avonden werk
- professionele uitstraling
- geen aanloopproblemen / beginnersfouten / irritatie / frustratie
- vaak direct het gewenste resultaat
- niet afhankelijk van anderen wat betreft het creëren en aanpassen van je site
- geen bijkomende kosten voor elke aanpassing aan de site
- site blijft fris en up-to-date
- het is makkelijk je eigen visie in je site te verwerken

Nadelen:
- geen uniek ontwerp
- geen scripting mogelijk

Ik zei dat het een hele kluif zou worden, hè... Maar heb je nog een paar minuutjes? Want eerlijk gezegd ben ik nog niet klaar... In de komende alinea's ga ik je precies vertellen wat er allemaal nog meer bij komt kijken en waar je op moet letten.
Er komt nog meer bij kijken dan alleen het ontwerpen en opzetten van je website. Daarna begint het eigenlijk pas. In de komende alinea's ga ik je uitleggen dat je nog hosting nodig hebt, waar dat voor nodig is, waar je op moet letten bij het kiezen van een hostingprovider en wat er daarna nog moet gebeuren.

Wat is webhosting?

Oké, je hebt op een gegeven moment een website, maar die moet dan wel 'op het Internet' gezet worden. Dat 'op het Internet' zetten is hosting. Een hostingprovider zet je site op een computer (server) die 24 uur per dag, 7 dagen per week, met het internet is verbonden. Hier en daar over de wereld verspreid staan gebouwen die volstaan met servers. Op elke server kunnen honderden websites gehost worden. In elk land zijn er hostingproviders die bemiddelen tussen die gebouwen met servers en de mensen die graag een website op het internet willen zetten.

Hosting is een zeer complexe vorm van dienstverlening. Het is dan ook heel belangrijk dat de hostingprovider alles goed automatiseert om te voorkomen dat er van alles mis gaat. In Nederland alleen al zijn er duizenden hostingproviders variërend van zeer professioneel tot kinderen van 16 jaar die op hun zolderkamer een hostingbedrijf runnen. Het probleem is dat je het verschil niet altijd direct kunt zien. Want die gasten van 16 jaar kunnen vaak een heel aardige site ontwerpen met een behoorlijke uitstraling. Dat zegt verder niets over de kwaliteit van de hosting.

Hoe weet je nou of een webhosting provider betrouwbaar is?

Als een hostingprovider op zijn website niet meer laat zien dan alleen een prijslijst weet je dus niet of het een knul is op de zolder of een professioneel bedrijf. Zoek daarom naar een hostingprovider die goed uitlegt hoe alles werkt en vooral, die goed bereikbaar is. Alphamega is een hostingprovider. En een hele goede. In de komende alinea's ga ik je uitleggen waarom je je site het beste bij ons kunt onderbrengen.

Alphamega heeft een slogan waarvan alle personeelsleden diep doordrongen zijn. "Eigen website? Je staat er niet alleen voor!" Wij willen je niet iets aansmeren en je dan laten barsten. Dat zou ons diep ongelukkig maken als we zo dag in dag uit moeten werken. Bij de start van het bedrijf hebben we dan ook gezegd dat we alleen zo werken als dat wij zouden verwachten als we zelf cliënt waren van ons eigen bedrijf. "Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet" en "Wie goed doet, goed ontmoet" zijn waarheden die actief in onze gedachten zijn tijdens ons werk. In elke situatie opnieuw kijken we hoe de cliënt het beste geholpen wordt.

"Oke," denk je misschien, "dat zijn mooie woorden. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk?" Dat zal ik je uitleggen aan de hand van een aantal praktijksituaties.

Eén van de dingen die we zelf graag zouden willen als we cliënt waren van een hostingbedrijf is een gratis, vakbekwame, vriendelijke en vooral gewoon bereikbare helpdesk. Dat hebben we verheven tot een absolute must waarop zeker niet bezuinigd mag worden. Waar één van de grootste hostingproviders van Nederland (we noemen geen namen) nog 150 supportmedewerkers van de in totaal 400 personeelsleden ontslaat, investeert Alphamega in extra supportmedewerkers om het groeiende aantal cliënten perfect te kunnen blijven helpen.

Nog een reden om voor Alphamega te kiezen is de perfecte hardware. Ik legde eerder uit dat hostingproviders samenwerken met gebouwen vol servers. Die noemt men NOC's. Network Operations Centers. Bij sommige van deze NOC's kun je een rackruimte huren waar je (letterlijk) je eigen server in kunt hangen. Het grote risico wat daarin zit is dat er honderden technici van allerlei bedrijven de hele dag in en uit lopen om aan die servers te sleutelen. Ik vind het geen veilig idee als iemand aan een server zit te werken die tien centimeter boven de mijne hangt. Wat nu als hij er een stekker uittrekt of zo? De eigenaren van de websites die op de server eronder draaien zijn nietsvermoedend. Hun wordt niets verteld. Het mag duidelijk zijn dat de servers van Alphamega niet in een dergelijk NOC staan.

Het NOC waar Alphamega mee samenwerkt is één van de beste ter wereld om de volgende redenen:

 • Het is een zwaar beveiligd gebouw waar alleen technici die in dienst zijn van het NOC binnen mogen.
 • Je kunt er geen rackruimte huren, alleen compleet geïnstalleerde servers.
 • Er liggen 25 verbindingen met het internet naar dit NOC wat zorgt voor verdeling van de drukte bij pieken en voor zekerheid als er een verbinding uitvalt. De gezamenlijke bandbreedte van die 7 verbindingen is meer dan 3 GB per seconde...
 • Onze servers zijn uitgerust met een dubbele harde schijf. Een harde schijf heeft maar een bepaalde technische levensduur. Deze worden wel van tevoren vervangen, maar je zult begrijpen dat dat ook weleens mis gaat. Daarom hebben onze servers een dubbele harde schijf zodat, als er één uitvalt, de ander gewoon doordraait terwijl de eerste vervangen wordt. Dit garandeert dat je site niet verloren gaat.
 • Om elk risico uit te sluiten wordt er ook elke 24 uur een back-up op tape gemaakt van de harde schijf. Je gegevens kunnen niet veiliger zijn.
 • De lucht rondom de servers wordt elke 90 seconden gefilterd... Risico op vervuiling van stof en dergelijke wordt hierdoor uitgesloten. Je zult begrijpen dat het niet wenselijk is om een schoonmaakjuffrouw die servers af te laten soppen...
 • In de meeste NOC's wordt genoegen genomen met een accu als noodstroomvoorziening. Deze accu kan de server nog een half uur door laten draaien als de stroom uitvalt. Het NOC van Alphamega heeft echter een noodstroomvoorziening van 30 dagen! Geen risico nemen, het zekere voor het onzekere.
 • 24 uur per dag zijn er technici aanwezig in het NOC om eventuele problemen aan hardware op te lossen. Zou er een server uitvallen dan is die in de meeste gevallen binnen een half uur terug online. Moet de server vervangen worden, dan gebeurt dat binnen 2 uur, inclusief het terugzetten van de tapeback-up. Met het systeem van dubbele harde schijven waar Alphamega mee werkt komt dit vrijwel nooit voor. Wij hebben het in ieder geval nog niet meegemaakt.
 • Al deze maatregelen hebben ertoe geleid dat de hardware van het NOC van Alphamega de laatste 24 maanden onafgebroken gefunctioneerd heeft. Dus een network uptime van 100%.

Nu je dit zo leest zul je begrijpen dat dit een kostbare zaak is. Alphamega betaalt voor haar hardware-faciliteiten ruim 650% meer dan de gemiddelde hostingprovider in Nederland. Ook hier hebben we weer de keuzes gemaakt die voor onze cliënten het beste zijn. Nu begrijp je ook dat het mogelijk is om hosting aan te bieden voor drie, vier euro per maand en waarom je daar dus nooit gebruik van moet maken.

Een belangrijke reden om Alphamega de webhosting van je site te laten verzorgen is dat zij alles automatiseert. "Tja," zul je misschien zeggen, "wat heeft dat nou met mij te maken?" Nou, nogal wat. Bij de meeste hostingproviders, ook de grote, worden alle bestellingen handmatig verwerkt door de helpdeskmedewerkers. Hierdoor worden veel (menselijke) fouten gemaakt en duurt het vaak lang voordat je aan de slag kunt. Je krijgt dan ook een neerwaartse-spiraaleffect. De helpdesk moet bestellingen verwerken, maakt hierdoor fouten, die moeten ze oplossen, dat geeft meer werkdruk en meer fouten en daardoor is de helpdesk ook moeilijk bereikbaar. Alphamega heeft alles geautomatiseerd. Daardoor kun je binnen 10 minuten aan de slag met je hostingaccount, heb je binnen een dag de factuur (ook dat moet goed geregeld zijn, geloof me), en is de helpdesk helemaal vrij om te doen waar ze voor aangenomen is: jou helpen!

Dus kort samengevat: waarom zou je voor webhosting van Alphamega kiezen?

1. Vriendelijke mensen achter de schermen die het beste met je voor hebben en telkens een stap verder gaan om van je site een groot succes te maken.
2. Gratis vriendelijke, vakkundige en goed bereikbare helpdesk.
3. De best denkbare hardware-configuratie
4. Foutloze afhandeling van bestellingen door verregaande automatisering van alle processen.

Wat is nu de volgende stap?

Als je al een website hebt hoef je alleen nog maar webhosting te regelen. Dat kan hier, op deze site geregeld worden. Binnen tien minuten na je bestelling kun je je website uploaden naar je nieuwe account. Ons First-classpakket is zeer uitgebreid en als je voor het eerst een website op het internet gaat zetten is dit pakket zeker royaal genoeg. Klik hier voor meer informatie.

Heb je nog geen website, dan moet je je afvragen welke van de drie manieren om aan een site te komen het beste bij je past. Zelf een website maken kun je overwegen als je veel tijd hebt en de uitstraling niet zo belangrijk is. Je moet dan wel een programma als Dreamweaver of Frontpage aanschaffen om je site te kunnen maken. Heb je een paar duizend euro liggen en wil je snel een professionele site online hebben, neem dan contact met ons op. Wil je niet een paar duizend euro uitgeven aan een site en toch binnen een kwartier je eigen website online hebben? Met een professionele uitstraling en een zeer eenvoudig programma om je site-inhoud te beheren? Klik dan hier voor meer informatie over Swiftysites.

PS: Mijn complimenten als je deze hele lap tekst gelezen hebt. Ik heb deze informatie met zorg en met liefde voor je samengesteld. Ik meen oprecht dat je veel meer inzicht hebt gekregen als je deze informatie doorgenomen hebt en dat je nu veel beter een keuze kunt maken.

PPS: Klik hier voor meer informatie over Switysites.